Zadruga lepoglavske čipke

Haljina od čipke zatvorila Cro-A-Porter 2010

Ovosezonski Cro-A-Porter svojom je revijom zatvorio Boris Pavlin čija je nova kolekcija "pobrala" najžešći pljesak publike. Pavlin iz sezone u sezonu predstavlja jednu od najljepših kolekcija na domaćoj modnoj sceni nudeći ljubiteljima mode svoje luksuzne vizije, a oduševio je i ovoga puta predstavivši luksuzne haljine iz bajke kakve bi pristajale princezama novoga doba.

Haljina


Jedna od bajkovitih haljina u kojima su posjetitelji uživali, isticala se s motivima lepoglavske čipke, koju smo imali prilike vidjeti na 14. Međunarodnom festivalu čipke. Poznati dizajner Boris Pavlin zamislio ju je kao spoj umijeća lepoglavskih čipkarica i bujne lepoglavske prirode, koristeći tradicionalne motive čipke "Ljeto u šumi".

Na skulpturalnu svilenu haljinu boje vrhnja, pričvršćene su čipkane latice različitih veličina u središtu protkane pločicama sedefa, tvoreći svojim oblikom stilizaciju cvijeta. Rezultat je jedinstvena vjenčana haljina koja svojim oblikom vješto isprepleće secesijske elemente sa suvremenim poimanjem obredne odjeće, izradjena u minucioznoj tehnici lepoglavskog čipkarstva.

Čipku je radilo osamnaest čipkarica, članica Zadruge lepoglavske čipke, a haljina se već nalazi u izložbenom prostoru Doma kulture.

Haljina

Izvor: Lepoglava.net
Foto: Index.hr